نرم افزار تحت وب چیست ؟
نرم افزارهای تحت وب یا Web based نوعی از نرم افزارهای کلاینت و سرور است. دسترسی به این نوع نرم افزارها با استفاده از Browser های مرسوم یا همان مرورگرها مانند(گوگل کروم، فایر فاکس، اپرا، اکسپلورر) قابل انجام است.
مختصری از تفاوت های نرم افزارهای ویندوزی و سیستمی با نرم افزارهای تحت وب:
نرم افزارهای تحت سیستم عامل (windows,linux,macOS و …) مزایای زیادی دارند. البته در کنار این مزایا محدودیتهای زیادی هم دارند. مشکلاتی نظیر ارتباط، یکسان سازی بانک داده، اتصال پیچیده و پرخطای سرور به کلاینت، پرتابل نبودن، مراحل سخت نصب، حجم زیاد، عدم امکان تغییر در نرم افزار بعد از ارایه و بسیاری مشکلات دیگر … که در بخش برتری نرم افزارهای تحت وب به تفصیل شرح داده ایم.
نرم افزارهای تحت وب به دلیل پرتابل بودن از همه جا و تحت هر شرایط قابلیت استفاده سادهترین حالت ممکن را به ما ارایه میکنند. در واقع، تمامی مشکلاتی که در نرم افزارهای عادی وجود دارد در این نوع نرم افزارها پوشش داده شده است.
به جرات میتوان گفت بهترین گزینه برای طراحی و ساخت نرم افزارهای سازمانی، اداری وشرکتی به شیوه تحت وب میباشد.
مزایا و ویژگی های نرم افزارهای تحت وب :
- برای انجام نرم افزارهای تحت وب به هیچ فرآیند پیچیدهای برای پیاده سازی در شرکتها و سازمانهای بزرگ نیاز نیست. یک مرورگر وب (web browser) آن چیزی است که مورد نیاز است.
- نرم افزارهای تحت وب عموما نیاز به هیچ فضای حافظه برای استفاده در سیستم های کاربران (clients) ندارد. همچنین بدون نیاز به نصب هیچ برنامه ای نرم افزار اجرا میشود..
- کاربران (clients) هیچ گاه نیازی به فرآیند به روز رسانی ندارند. زیرا آخرین تغییرات در سرور (server) مرکزی پیاده سازی می شود.
- نرم افزارهای تحت وب به سادگی با خدمات مبتنی بر وب (مانند ایمیل) یکپارچه و هماهنگ میشوند.
- با توجه به سازگاری مرورگرهای وب (web browser)، سیستم های عامل در اغلب موارد (ویندوز، مکینتاش، لینوکس و …) هیچ مشکلی با اجرای نرم افزارهای تحت وب نخواهند داشت.
- نرم افزارهای تحت وب سریع تر اجرا شده و با ایجاد سطوح دسترسی بهتر مدیریت می شوند.
- دادهها در فضای امن نگهداری شده و با هزینه کم انتشار مییابند.
- قابلیت استفاده خارج از شبکه و داخل شبکه (بدون مرز جغرافیایی) را دارند. همچنین میتوانند با دیگر بانکهای اطلاعاتی داخل شبکه ارتباط برقرار کنند.
- نرم افزارهای تحت وب چند كاربره بوده و به تعداد نامحدود کاربر میتوانند از آن استفاده کنند.
- با درنظرگرفتن سهولت دسترسی و استفاده و همچنین پرتابل بودن نرم افزارهای تحت وب، باعث بالا رفتن سرعت و افزایش راندمان کاری میشوند.
- به دلیل قابلیت اجرای هرگونه پردازش و محتوا می توانند چندمنظوره باشند.
- بادرنظرگرفتن این موضوع که نرم افزارهای تحت وب براساس نیاز به صورت اختصاصی طراحی میشوند، قابلیتهای ظاهری و طراحی بیشمار و نامحدودی دارند.
فرآیند طراحی :
شناسایی
در نخستین مرحله از فرایند طراحی سایت، آژانس دیجیتال ریتم به شناسایی حوزه فعالیت مشتری، مخاطبان سایت مورد نظر وی و تعریف دقیق از اهداف مشتری برای طراحی سایت می پردازد. به نحوی که هم طراح سایت و هم مشتری درک روشنی از محدوده پروژه و فرایند تکمیل آن داشته باشند.
طراحی ابتدایی
در این مرحله برنامه نویسان آژانس دیجیتال ریتم طرح اولیه سایت را که منعکس کننده پوسته گرافیکی، تصاویر و ایده هایی در مورد ساختار سایت است، ایجاد میکنند و صورت کلی سایت را به مشتری ارائه مینمایند و نظرات مشتری را برای در نظر گرفتن انتظارات وی جویا میشوند.
جزئیات سایت
منظور پیشبرد اهداف و ارتقاء جریان طراحی سایت، طرح اولیه با توجه به ورودی های مشتری، توسط کارشناسان آژانس دیجیتال ریتم مورد استفاده و آزمایش قرار میگیرد و صفحات سایت به صورت ابتدایی از نظر اندازه، ظاهر گرافیکی، جایگاه محتوای سایت و نحوه چینش آن به کرات مورد کنترل قرار میگیرد.
توسعه
در این مرحله کدها، مطالب، تصاویر بر روی سرور آژانس دیجیتال ریتم آماده می شود و پایگاه دادهها و گرافیک سایت به همراه کدهای نوشته شده به منظور اطمینان از سرعت مطلوب سایت مورد بررسی قرار میگیرد.
اشکال گیری و آزمایش قابلیت استفاده از سایت
گام بعدی آژانس دیجیتال ریتم، تست سایت طراحی شده در محیط تولید میباشد و تمام قابلیتهایی که کاربر در ضمن ارتباط با سایت به آن نیازمند است مورد کنترل قرار میگیرد. در این مرحله از فرآیند طراحی سایت، آژانس دیجیتال ریتم بیشترین ارتباط را با مشتری به منظور حصول اطمینان از انطباق سایت طراحی شده با انتظارات وی، برقرار میکند.
پیاده سازی
در آخرین مرحله از فرایند طراحی سایت پیاده سازی وب سایت بر روی فضای میزبانی مشتری و پیکربندی آن توسط متخصصین آژانس دیجیتال ریتم صورت می گیرد.
استفاده از این نرم افزارها چه فایدهای دارد ؟
یکی از بزرگترین مزیتهای استفاده از نرم افزارهای تحت وب، کم کردن بسیار زیاد هزینهها و نیروی انسانی میباشد. یکی دیگر از این فواید استفاده آسان و کنار گذاشتن کامل کاغذ بازیهای متداول سازمانی و شرکتی است. سرعت و سادگی در انجام کارها به همراه صرفه جویی مالی چیزی نیست که به سادگی بتوان از کنارش گذشت.
چه نرم افزارهایی را میتوان به صورت تحت وب طراحی نمود ؟
تمامی نرم افزارهای سازمانی، اداری و شرکتی و همینطور نرم افزارهای سرگرمی و روزمره را میتوان به شیوه تحت وب و با بالاترین کیفیت پیاده کرد. به دلیل قابلیتهای بسیار زیاد وب، در حال حاضر بسیاری از نرم افزارهای اداری در سراسر دنیا بجای ارایه سیستم عاملی، به صورت تحت وب طراحی میشوند. با این کار میتوانند با استفاده از امکانات منحصر به فرد وب به کاملترین شکل ممکن خدماتشان را ارایه دهند.
نمونه ای از نرم افزارهایی که میتوان تحت وب اجرا کرد :
- نرم افزار حسابداری
- نرم افزار انبارداری
- نرم افزار کارکنان (پرسنلی)
- نرم افزار ثبت نام و مدیریت حساب ها
- نرم افزارهای محاسباتی
- دفتر کار مجازی کارمندان
- نرم افزارهای اطلاعاتی و محتوا محور
- نرم افزار مستندسازی و گزارش گیری
- پورتال های درون سازمانی
- نرم افزار اتوماسیون اداری
- نرم افزار پیام رسان
- پرتال مشتریان
- نرم افزار مانیتورینگ و مدیریت دوربینهای راه دور
- و……………..