بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بی شک همان طور که شما ساعت‌ها از زمان خود را مشغول گذران در شبکه‌های اجتماعی مختلف هستید، بینهایت کاربران دیگری هم هستند که کمتر و یا بیشتر از شما در این پلتفرم‌های اجتماعی حضور دارند. علاوه بر این، هدف اصلی این رسانه‌ها ارتباط گیری  و تعامل دو سویه است که باعث اثربخشی بیشتر محتوا و پیشرفت در فرایندهای بازاریابی شود. به همین علت حضور کسب و کارها در رسانه های اجتماعی اهمیت بسیار زیادی دارد، اما باید هر برندی بر اساس ماهیت شغلی خود، مخاطبان هدف و بالقوه اش را  همراه با بسیاری از موارد دیگر در بستر مورد نظر خود، پیدا و انتخاب کند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟

قبل از ورود به جزئیات و اصول بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، معادل ساده Social Media Marketing (SMM) را می‌توان به عنوان دریچه ای به سوی موفقیت از شبکه‌های اجتماعی و ایجاد محتوا برای دستیابی به اهداف بازاریابی و فروش تعریف کرد.
اگر بخواهیم به طور کامل‌تر توضیح دهیم، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به معنای بهره‌برداری از پلتفرم‌های اجتماعی به منظور برقراری ارتباط با مخاطبان، ساخت و تقویت برند، افزایش فروش و حتی افزایش ترافیک وب‌سایت است. در این روش، شما مشغول انتشار بهترین محتوا، گوش دادن به نظرات دنبال‌کنندگان و تعامل با آنها، تحلیل نتایج و اجرای کمپین‌های تبلیغاتی خواهید بود.

فهرستی از رسانه‌های اجتماعی پرکاربرد در حال حاضر شامل اینستاگرام، فیسبوک، پینترست ، لینکدین، توییتر ، یوتیوب و اسنپ‌چت است.

ترفندها و استراتژی­های بازاریابی شبکه های اجتماعی

برای کسب موفقیت در برنامه بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، وجود تکنیک‌ها و روش‌های زیادی که توسط افراد مختلف براساس تجربیات خود معرفی شده‌اند امری ضروری است. در ادامه، به مهمترین نکات این موضوع اشاره می‌کنیم.

  1. گردآوری استراتژی حضور و محتوا
  2. بهره گیری از ابزارهای مناسب و داستان سرایی
  3. پرداخت هزینه‌های ضروری برای بازاریابی و تبلیغات
  4. درنظر داشتن محتوای ویدیویی به عنوان قسمتی از استراتژی محتوایی
  5. رعایت همه موارد اصولی و بنیادی
  6. بهره گیری از تبلیغات هدفمند
  7. معرفی خودتان به عنوان منبع موثق و معتبر محتوا
  8. تداوم تولید و انتشار محتوا به ویژه محتواهای ویدیویی
  9. تمرکز ویژه بر روی برقراری ارتباط با فالوئرهایتان
  10. پوشش اخبار در زمینه کاری
  11. تبدیل خریداران به سفیران برند
  12. استفاده کردن محتوای تولید شده توسط کاربران (UGC)
  13. خطاب قرار دادن کاربران و مشتریان با اسم
  14. برقراری تعامل دو طرفه و دو سویه
  15. شناختن دقیق مخاطبان بالقوه
  16. نمایش قسمت‌های جذاب کسب و کار
  17. بیان شکست‌ها و موفقیت‌ها
  18. پرسش سوال از فالوئرها
  19. سبک و لحنی سفارشی
  20. خلق کاراکتر برای برند
  21. همکاری با اینفلوئنسرها
  22. استفاده از ارقام ، آمار و اینفوگرافی
  23. برگزاری برنامه‌ها و مسابقات چالشی

 

روش‌های اجرای بازاریابی در هر شبکه اجتماعی

از یک جهت کلی، شبکه‌های اجتماعی به عنوان پلتفرم‌های رایگان عمل می‌کنند و قابلیت‌های بسیاری را برای کاربران فراهم می‌کنند. با این حال، برخی از آنها قابلیت‌ها و ویژگی‌های ویژه‌ای دارند که در صورت تمایل به استفاده از آنها، باید هزینه مشخصی را پرداخت کنید. همچنین، در کنار این امکانات رایگان، امکان استفاده از پلن‌های تبلیغات پولی در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. با این حال، هر یک از این شبکه‌ها بر اساس ماهیت خود، جمعیت کاربری، امکانات رایگان و پولی، محدودیت‌ها و نحوه استفاده متفاوتی به بازاریابان ارائه می‌دهند. در ادامه، روش‌های مهم و پرطرفدار برای اجرای بازاریابی در شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام را بررسی می‌کنیم که در ایران نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شبکه اجتماعی اینستاگرام

یکی از مهمترین شبکه‌های اجتماعی در ایران، بدون شک اینستاگرام است. با تعداد بسیار زیاد کاربران، کسب و کارهای کوچک و بزرگ تمام تلاش خود را می‌کنند تا در این شبکه حضور قوی داشته باشند. برای اجرای برنامه بازاریابی خود، باید به موارد زیر توجه کنید:

پروفایل حرفه‌ای

 برخلاف تصور همه، ایجاد پروفایل حرفه‌ای و کامل که به صورت دقیق نشان دهد چه کسی هستید و چه کاری را انجام می‌دهید، مهمترین قسمت از برنامه بازاریابی در این شبکه است.

ارسال پست‌های منظم

 در اینستاگرام، محتوا بخش عمده‌ای از روند بازاریابی را تشکیل می‌دهد. با توجه به ویژگی‌های این شبکه، تصاویر و ویدیوهای جذاب و کاربردی نقش بسیار مهمی در جذب فالوئرها، برقراری ارتباط با آنها، اطلاع‌رسانی، خلق ارزش و افزایش اعتماد ایفا می‌کنند.

استوری

یکی از جذاب‌ترین و از لحاظ تاثیرگذاری برنامه بازاریابی، ویژگی رایگان استوری‌های اینستاگرام است. شما به راحتی می‌توانید از امکانات چندنواخت و کاربردی این بخش بهره‌برداری کنید.

هشتگ‌گذاری

 هشتگ‌ها نیز اگر به صورت اصولی و استاندارد استفاده شوند، در دسته‌بندی محتوا و سوق دادن مخاطبان به سمت شما نقش مهمی خواهند داشت.

کپشن‌نویسی

در صورت استفاده صحیح و استاندارد، هشتگ‌ها در دسته‌بندی محتوا و جلب توجه مخاطبان نقش مهمی ایفا می کنند. به همین دلیل، حواستان باشد که کپشنتان را پر از هشتگ‌های بی معنی و بی‌ربط نکنید.

بسیاری از پست‌های تصویری و ویدیویی تنها نمی‌توانند مفهوم را به خوبی منتقل کنند و برای تکمیل آنها، استفاده از کپشن الزامی است. با توجه به این موضوع، باید به خوبی از این بخش به منظور رسیدن به اهداف خود استفاده کنید.

جایزه خودت از آژانس دیجیتال مارکتینگ 360 درجه ریتم دریافت کن

  • شانس خود را برای دریافت کوپن تخفیف امتحان کنید
  • 1 چرخش برای هر ایمیل
  • بدون تقلب
شانس خودتو امتحان کن
هرگز
بعدا یادآوری کنید
نه ممنون